Activiteiten kalender 2023

- vrijdag 10 maart: NLdoet vrijwilligers actie

- zondag 9 april: Paasfeest

- vrijdag t/m zondag 8,9 en 10 september: Levend erfgoed dagen

- zondag 29 oktober: Halloweenfeest

Levend Erfgoed dagen 8,9 en 10 september

Als kinderboerderij zijn wij fok- en educatief centrum voor de stichting Zeldzame huisdieren (SZH) en doen we dit jaar mee met de levend erfgoed dagen.
Tijdens de reguliere openingstijden kunnen de kinderen op de boerderij een speurtocht kopen voor € 1,75 die in het teken staat van deze zeldzame huisdierrassen.
Voor de hele kleine kinderen is er een zoekkaart beschikbaar.

Paasfeest

Op eerste Paasdag vierden wij ons Paasfeest en was het heerlijk weer. Gelukkig hadden we ons goed voorbereid en net voldoende vrijwilligers kunnen regelen want het was topdrukte. In 4 uur tijd hebben 289 kinderen deelgenomen aan ons activiteitenprogramma op het grote weiland. Doormiddel van het laten vallen van (nep)eitjes in het kippenhokspel konden de kinderen zien hoeveel (nep)eieren ze mochten zoeken en in welk van de drie vakken. Daarna konden ze bij de andere paashazen wortel zoeken in het stro en daarmee de hazen voeren. De eitjes die in de put waren gevallen konden door de kinderen daaruit gehengeld worden. Tijdens de knutselopdracht werden vrolijk gekleurde kartonnen eieren versierd met wol en kralen. Na de speurtocht en een bekertje limonade konden ze nog paasfiguren proberen om te gooien met ballen. Op het erf genoten de bezoekers van een drankje en/of een hapje en de speeltuin zat overvol. Een zeer geslaagde dag met ook deze keer weer veel complimenten van de bezoekers over de opzet, originaliteit en de fijne dag die ze gehad hebben.