Oud papier

De kinderboerderij heeft al sinds haar bestaan (1984) oud papier gespaard. Dankzij deze opbrengsten zijn in de loop van de jaren heel wat (dier) voorzieningen gerealiseerd. De prijs die wij per kilo voor het papier kregen veranderde voortdurend, waardoor de opbrengst elk jaar anders was.
Een paar jaar geleden was de papierprijs 0 cent en moesten we er zelfs voor betalen om het op te laten halen! De stadsdeelraad van Amsterdam Zuidoost gaf sindsdien een milieupremie voor iedere gespaarde kilo oud papier. Dankzij deze premie werd het zeer de moeite waard om oud papier te verzamelen.

In 2005 besloot het stadsdeel om het verzamelen van oud papier vanaf 1 januari 2006 zelf ter hand te nemen waardoor de medewerkers van de 3 kinderboerderijen in Zuidoost hun tijd geheel aan het runnen van de boerderij kunnen besteden.
De drie kinderboerderijen ontvangen nu jaarlijks een vaste subsidie van het stadsdeel. Deze subsidie is per kinderboerderij gebaseerd op het gemiddeld aantal opgehaalde kilo's papier van de laatste 3 jaar. Wordt er méér papier verzameld, dan wordt de opbrengst daarvan verdeeld onder de drie kinderboerderijen en krijgen we dus nog eens een extra subsidie.

Het blijft dus héél belangrijk om oud papier te blijven verzamelen voor de kinderboerderij: als het maar terechtkomt in een papierbak van Amsterdam Zuidoost!
U mag het ook bij de kinderboerderij in de papierbak doen. Er staat nu een nieuwe bak, die is echter kleiner dan de oude, maar wordt vaker geleegd.