Vrijwilligers

De kinderboerderij is een plek waar jaarlijks tienduizenden bezoekers veel prettige en leerzame uurtjes doorbrengen.

Om dit alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat het onze bezoekers aan niets ontbreekt, zijn naast bestuur en de vaste krachten ook hulpboeren (cliënten), vrijwilligers en stagiaires actief bezig op de boerderij.

We hebben op dit moment meerdere vacatures openstaan voor vrijwilligers en stagiaires:

vrijwilligersfuncties

Ervaren vakmensen voor ons klusteam!
Als klusser op de kinderboerderij heb je ervaring met klussen en heb je misschien zelfs wel twee rechterhanden. Ook ben je enthousiast, hardwerkend en goed in samenwerken.

Kantinemedewerker
Je bevindt je voornamelijk in de verkoopkantine van onze bezoekersruimte waar je onze bezoekers voorziet van Consumpties. Daarnaast onderhoudt je de bezoekersruimte, het terras en het sanitair op het gebied van schoonmaak.

Educatievrijwilligers!
Als educatievrijwilliger begeleidt je kinderfeestjes, schoolactiviteiten en andere educatieve programma’s. Daarnaast ben je actief bezig met het ontwikkelen van nieuw educatiemateriaal. Je bent sociaal en vindt het erg leuk om met kinderen te werken en bent enthousiast over natuureducatie!

Tuinmannen en -vrouwen!
Als tuinman/vrouw op de kinderboerderij ben je bezig met het onderhouden van al het groen op de boerderij. Dus heb je groene vingers? Dan zoeken we jou!

Activiteitenbegeleiders!
Wij zijn opzoek naar enthousiaste vrijwilligers die activiteiten willen begeleiden op onze evenementen (zoals 1e paasdag, dierendag etc.). Je bent sociaal en vindt het erg leuk om met kinderen te werken. Je kunt mensen enthousiasmeren en goed samenwerken!

Draag jij de kinderboerderij een warm hart toe en herken jij je in een van deze profielen? Stuur dan snel een mail aan: bijlmerweide@zonnet.nl en MELD JE AAN!!!

stagiaire functies

Al onze stagiaires worden begeleidt door de vaste krachten met een erkend diploma en jarenlange ervaring. Wij zijn aangesloten bij het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en vindt ons met bedrijfs ID 100187412.

Dierverzorger!
Als stagiaire dierverzorger kan je bij ons terecht voor een leuke en leerzame stage waar je echt betrokken wordt voor de verzorging van de dieren. Je draait volledig mee op de kinderboerderij en je leert alle facetten van het vak dierverzorging. Je bent sociaal, leergierig, hardwerkend en houdt van buiten zijn in weer en wind!

Zorgbegeleider!
Wil jij leren over en samenwerken met mensen met een beperking op een zorgboerderij, kom dan bij ons kennis en ervaring opdoen. Je assisteert bij het begeleiden en coachen van onze hulpboeren volgens de richtlijnen en protocollen van de zorgboerderij. Je werkt mee met de dagelijkse werkzaamheden op de kinderboerderij. Jij bent sociaal, spontaan, houdt van dieren en buiten werken!

Activiteitenbegeleider!
Houdt jij van organiseren en uitvoeren van activiteiten dan kun je bij ons aan de slag als stagiaire. De kinderboerderij verzorgt jaarlijks circa 150 lessen en activiteiten. We verzorgen lessen voor het voorscholen en het basisonderwijs, maar gaan ook met dieren naar instellingen voor mensen met een beperking of ouderen. Daarnaast organiseert de kinderboerderij diverse activiteitendagen zoals een Paasfeest of lammetjesdag. De boerderij ontwikkelt zich steeds verder tot een educatieve doe boerderij voor alle bezoekers met grote en kleine projecten.
Je bent sociaal, creatief, onderzoekend en vernieuwend!

Herken jij je in een van deze profielen? Kijk dan op www.s-bb.nl of jouw stageperiode beschikbaar is of stuur een mail aan: bijlmerweide@zonnet.nl met je motivatie en CV.